VATROGASNA VJEŽBA "Plamen 2011"

DOGAĐAJ:

Pokazno taktička vježba održana je 11.06.2011. godine sa početkom u 11,21 sati telefonskom dojavom u Operativni centar na broj: 112.
Dojavljeno je od strane slučajnog prolaznika zatečenog na mjestu prometne nezgode koji je dojavio da se iz vozila koje je zatekao uz cestu čuje NN osoba koja poziva u pomoć, jer je zbog velikog oštećenja vozila nije mogao samostalno izaći, ali da se on ne usudi približiti vozilu jer se iz istog širi dim, te se boji da vozilo ne eksplodira. 
Prema planu o uzbunjivanju alarmiran je VOC JVP Zabok (Vatrogasni operativni centar javne vatrogasne postrojbe Zabok koji je prema Planu alarmirao DVD Jertovec. Na poziv VOC-a Zabok izlazi 6. članova DVD-a na mjesto nesreće. Zapovjednik DVD-a Davor Dumić na mjestu prometne nesreće procjenjuje da nisu u mogućnosti izvući unesrećenu osobu te se pristupa gašenju požara u cilju sprećavanju širenja požara koji je već zahvatio dio vozila i nisko raslinje uz mjesto nezgode i istovremeno pružanju prve pomoći osobi u vozilu. Operativnom centru se javlja zapovjednik i traži pomoć pri gašenju vozila i ekipu sa tehničkim vozilom za izvlaćenje, oslobađanje unesrećene osobe iz vozila. Na mjesto nezgode dolazi u pomoć DVD Sveti Ivan Zelina sa visokotlačnim modulom za gašenje vozila sa 3 vatrogasca, a zbog potrebe tehničkog vozila u pomoć dolazi i JVP Krapina sa 2 vatrogasca. Na mjesto nezgode dolazi i medicinska ekipa Hitne pomoći sa 3 člana iz Konjščine. Cijeli događaj osigurava Policija iz PP Zlatar Bistrice sa dva djelatnika MUP-a.
Po završetku vježbe i pospreme predan je prijavak od strane zapovjednika DVD-a Jertovec Davor Dumića, županijskom zapovjedniku VZKZŽ Marijan Lovrenčiću. 

Zaključak održane vježbe "PLAMEN 2011":

        Vježbi je prisustvovalo ukupno 11 vatrogasaca od kojih nitko nije ozlijeđen prilikom izvođenja vježbe i 3 vatrogasna vozila, prilikom intervencije potrošeno je 1200 litara vode i 5 litara pjenila. Vježba je uspješno završila. 

Ovom prilikom zahvaljujemo na suradnji tvrtkama sponzorima ove vježbe:

- Vatropromet, Ježdovečka 87, 10250 Lučko
- Odjeća d.o.o., Ilica 87, 10000 Zagreb
- auto salon "Škrlec i sinovi", Varaždinska cesta bb, 10380 Sv. I. Zelina
- KAP-KO d.o.o., Garešnička 22, 10040 Zagreb
- ŠEŠIR d.o.o., Ilica, Zagreb
- SPLENDOR tekstil d.o.o., Petrovaradinska 1a, 10000 Zagreb  
- auto salon Mazda Jurković d.o.o., Zagreb
- Makro Mikro d.o.o., Slavonska av. 3, Zagreb
- GRAĐ-PROM d.o.o., Sv. Ivan Zelina
- HEROINA Zagreb

plamen00 plamen1a plamen1b plamen2m plamen3m

plamen00 plamen1a plamen1b plamen2m plamen3m

plamen00 plamen1a plamen1b plamen2m plamen3m

plamen00 plamen1a plamen1b plamen2m plamen3m